FÖRELÄSNING

Som överlevare efter sexuella övergrepp vet Erik både hur det känns att bära sin historia inom sig och att kunna berätta om den för sin omgivning. 2016 grundade han Inte ensam aldrig glömd för att stötta utsatta. Initiativet har uppmärksammats såväl nationellt som internationellt.


Under sin föreläsning berättar Erik svart på vitt hur han har försökt bearbeta sin bakgrund. Han tar oss med på en resa bland ätstörningar, missbruk, psykisk ohälsa och självmordsförsök. Även om Erik har ett mörkt förflutet bakom sig, lägger han allt sitt fokus på att gå vidare. Något som Erik är ett levande bevis på att det går att börja om när livet inte blir som det var tänkt.


Erik tog emot stipendium till Mikael Strandbergs minne år 2016 och utsågs till Årets hälsohjälte vid Swedish Health Awards 2017. År 2018 rankade tidningen Resumé honom som en av näringslivets främsta kommunikatörer i kategorin myndigheter, organisationer och ideell sektor. FÖRELÄSNINGAR 2020
2 januari, Winter Camp, Västerås

3 februari, ACC, Västerås

19 februari, Bollmoradalens kyrka, Tyresö

21 februari, Stadshotellet, Västerås

26-27 mars, Rögle BK, Ängelholm

29 mars, Ekshärad

1 april, Länsstyrelsen, Västerås

17 november, Tomaskyrkan, Västerås


RÖSTER OM ERIKS FÖRELÄSNING"Detta möte berörde oss verkligen och vi fick perspektiv till den vardag vi lever och verkar i. Eriks sätt att lyfta upp detta viktiga ämne är givetvis mycket starkt samtidigt som det är väldigt viktigt att vi börjar prata om hur människor mår på riktigt. Det är tyvärr alltför många barn och unga som lever med någon slags psykisk ohälsa eller utsätts för någon form av övergrepp. Jag är personligen övertygad om att det arbete Erik gör, genom att på ett så öppet sätt prata om det han varit med om, är väldigt viktigt på många sätt."


- Mikael Ström, utvecklingsansvarig Academy & ungdom

”Det var ett fantastiskt möte med Erik här i Leksand. Han berörde verkligen våra juniorer och ledare som han hade sin föreläsning för. En otrolig berättelse om sitt liv och att lämnade ut sig så totalt som han gjorde var helt fantastiskt. Man blir både arg, ledsen men även glad när man hör hur stark Erik är och kan idag prata öppet om det."


- Christer Siik, assisterande sportchef

”Eriks historia är väldigt gripande och det berörde mig mycket. Så starkt av Erik att våga vara öppen och berätta om det som han blivit utsatt för. Ingen ska behöva gå igenom det Erik har gjort. Jag är övertygad om att det Erik gör med sitt arbete idag hjälper många andra i liknande situationer och att folk får en större förståelse kring psykisk ohälsa.”


- Mathias Johansson, junior- & ungdomsansvarig

"Eriks berättelse lämnar ingen i rummet oberörd. Det är en historia om en oskyldig pojke som under sin barndom utsätts för något fruktansvärt och vars ärr han sedan får brottas med under resten av sitt liv. Samtidigt är hans historia fylld av hopp och inspirerar lyssnarna till att se ljuset i mörkret.


Erik sätter ord på psykisk ohälsa på ett sätt som vi måste våga göra idag. Bemötandet som Erik fick av våra ungdomar under sin föreläsning vittnar om hur viktig frågan är. Han tog sig även tid att prata enskilt med alla som ville efteråt, vilket var enormt värdefullt. Vi kan starkt rekommendera Erik som föreläsare till olika typer av ungdomsträffar."


- Hanna Danewid, ungdomsansvarig

HUVUDPARTNERS

bokning@erikgronberg.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera